copii-dreptul-de-a-citi 212.000 carti donate

Dreptul de a Citi

În 2010, am lansat campania naţională de responsabilitate socială, „Dreptul de a Citi”. Avem ca principal obiectiv dotarea şcolilor generale defavorizate din mediul rural, cu peste 10.000 de cărţi.

Dar dincolo de acest aspect, ne dorim să le redăm acestor copii un drept care ar fi trebuit sa fie natural: acela de a avea acces la lectură.

Citeste tot...
afla_unde_am_ajuns

Află unde am ajuns

Prima şcoală care a beneficiat de cărţi noi este cea din Satul Măieruş, lângă oraşul Braşov. Cei 350 de elevi de aici aveau la dispoziţie...

Citeste tot...
Dreptul de a Citi călătoreşte alături de Caravana BookLand
Scris de Ana   
Joi, 19 Aprilie 2012 15:11

Pe 2 aprilie, campania Dreptul de a Citi a pornit la drum alături de Caravana BookLand. Până pe 23 decembrie, iubitorii de carte şi arte conexe din 35 de oraşe sunt aşteptaţi     să intre în lumea de basm a „Târgului de carte-muzică-film-jocuri”.

Cutia de colectare Dreptul de a Citi vă aşteaptă timp de 38 de săptămâni, să vă număraţi printre susţinătorii campaniei. Donând o carte, contribuiţi la un viitor mai bun pentru copiii care învaţă în şcolile defavorizate din mediul rural.

Împreună putem schimba în bine destinele micuţilor pentru care cărţile nu sunt accesibile.

Mai multe informaţii despre programul târgului puteţi afla pe http://book-land.ro/index.php?route=targ/despre

0 Comentarii
 
Angajaţii OTP Bank, prieteni ai mediului înconjurător
Scris de Administrator   
Miercuri, 12 Octombrie 2011 12:50

Aflat la cea de-a doua ediţie, evenimentul naţional de colectare a deşeurilor, „Let`s do it, Romania!”, desfăşurat pe 24 septembrie, a strâns peste 250.000 de români. Printre aceştia, s-au numărat şi 75 de angajaţi ai OTP Bank România, majoritatea fiind din zona Moldova.   

„În activitatea noastră de zi cu zi, pe lângă cifre, rapoarte, vânzări etc., factorul uman are un rol hotărâtor. De ce? Pentru că împletim, simbolic vorbind, sufletul cu mintea, pentru că ne simţim răniţi de suferinţa unuia dintre noi şi ne bucură fericirea altuia.  Nu poţi fi un bun bancher fără a  avea şi calitatea de om, fără a te implica şi în proiecte locale sau regionale. Pasivitatea nu ne caracterizează, iar decizia de a ne spune cuvântul, de a ne marca existenţa este unanimă.” a spus Mitrucă Puşcaşu, Director Regional OTP Bank România şi coordonatorul echipei de voluntari.

Echipa de ecologişti OTP Bank România se află la cea de-a doua participare. Anul trecut, 69 dintre angajaţii băncii au strigat „Let`s do it, Romania!”, iar entuziasmul lor i-a determinat şi pe alţi colegi să devină în 2011 prieteni ai mediului înconjurător.
0 Comentarii
 
Copiii din alte 15 şcoli se vor bucura de cărţile copilăriei
Scris de Administrator   
Joi, 29 Septembrie 2011 15:24

Clopoţelul care anunţă anul şcolar a clincănit şi pentru „Dreptul de a Citi”. Începând de astăzi, peste 3640 de copii din zone rurale cu acces limitat la lectură vor păşi în lumea magică a basmelor şi vor descoperi lucruri fascinante din dicţionare şi enciclopedii.

Am redat Dreptul de a Citi” micuţilor care studiază în şcolile din satele: Râca, Comuna Râca (Judeţul Argeş), Sângeorzul Nou (Judeţul Bistriţa), Podari (Judeţul Dolj), „Nichita Stănescu", Comuna Ceptura (Judeţul Prahova), Hâlceni, Comuna Sipote (Judeţul Iaşi), Sarafineşti, Comuna Corni (Judeţul Botoşani), Negreşti, Comuna Negreşti, (Judeţul Neamţ), „Emil Drăgan", Localitatea Grădiştea (Judeţul Brăila), „Constantin Ştefan”, Albeşti (Judeţul Ialomiţa), Horea, Comuna Horea (Judeţul Alba), Baia de Criş (Judeţul Hunedoara), Urziceni (Judeţul Satu Mare), Sâmbriaş (Judeţul Mureş), Tamaşfalău (Judeţul Covasna), Cobăteşti (Judeţul Harghita). Peste 7500 de volume provenite din donaţii şi din sprijinul OTP Bank România îi vor încânta pe cei mici.

Mulţumim tuturor susţinătorilor noştri! Fie că au donat cărţi sau ne-au recomandat şcoli din mediul rural, gestul lor ne-a ajutat să oferim poveşti copiilor mai puţin norocoşi.

De la începutul campaniei, „Dreptul de a Citi” a ajuns la aproape 15000 de copii. Vă aşteptăm cu drag să ne fiţi alături pentru a aduce cărţile mai aproape de şi mai mulţi copii.

0 Comentarii
 
"Dreptul de a Citi” – Premiat cu aur la EMEA Sabre Awards 2011 (Superior Achievement in Branding and Reputation Excellence)
Scris de Administrator   
Joi, 09 Iunie 2011 10:32
p1
  • Campania de responsabilitate socială „Dreptul de a Citi”, dezvolată de OTP Bank România şi Nicola Porter Novelli, „Cea mai bună campanie din Balcani”
  • 2000 de înscrieri în competiţie, cu o medie de 20 de înscrieri pentru fiecare categorie

O echipă întreagă a lucrat pentru ca lumea basmelor să ajungă mai aproape de copii din mediul rural  şi astfel a luat naştere „Dreptul de a Citi”. Scopul campaniei a fost acela de a dona cărţi către şcoli generale din zonele rurale dezavantajate din România.

„Copiii sunt viitorul de mâine. Să le redăm Dreptul de a Citi!”

„Lectura oferă o educaţie sănătoasă generaţiilor viitoare – donează o carte!”

Campania a avut un real succes, astfel încât peste 40.000 de volume au fost donate de către susţinătorii campaniei din mai 2010 până în prezent. Peste 12.500 de copii din 72 de şcoli din mediul rural beneficiază acum de cărţile copilăriei. Proiectul a avut o mare vizibilitate fiind susţinut de personalităţi din diverse industrii.

Cu astfel de rezultate, înscrierea la una dintre cele mai prestigioase competiţii dedicate industriei de PR a venit natural. Vestea că proiectul Dreptul de a Citi este finalist la EMEA Sabre (Superior Achievement in Branding and Reputation Excellence) Awards 2011 a venit ca o recunoaştere a meritelor campaniei de CSR. Campania Dreptul de a Citi a fost aleasă finalistă în Categoria „Geographic, The Balkans”, împreună cu alte 4 programe: OMV Move and Help – Moving on with reading (OMV); Live Actively! (Nestlé, Bulgaria); Talents on Board (Coca-Cola) and Cross on Safe (Postbank).

Aurul primit pentru „Cea mai bună campanie din Balcani” subliniază impactul pe care Dreptul de a Citi îl are asupra comunităţilor locale. Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc pe 18 Mai 2011, la Castelul din Praga.

Şi povestea merge mai departe... Campania continuă cu succes şi în 2011! 

0 Comentarii
 
Dreptul de a Citi ajuge în alte 10 şcoli din ţară
Scris de Administrator   
Marţi, 10 Mai 2011 09:55
De la poveşti cu zmei, prinţi şi prinţese, la spectaculoasele scrieri SF, fiecare pagină de carte aduce zâmbete şi trezeste emoţii. Săptamâna aceasta, sute de copii se vor bucura de cărţile copilăriei...
 
În urma recomandărilor primite pe Facebook din partea suporterilor campaniei, am pornit către şcolile din satele:  Bivolari, Fântânele, Probota (judeţul Iaşi); Vorona, Corni (judeţul Botoşani); Săvăstreni (judeţul Braşov); Delureni (judeţul Bihor); Văcăreasca (judeţul Buzău); Fiscuţ (judeţul Arad) şi Pleniţa (judeţul Dolj). Astfel, aproximativ 5000 de volume provenite din donaţii de la susţinătorii campaniei vor ajunge în mâinile copiilor din mediul rural.
 
Multumim atât celor care au donat cărţi, cât şi celor care ne-au recomandat şcoli din mediul rural! 
Dreptul de a Citi aduce cărţile mai aproape de copilărie! Campania continuă şi uşile centrelor de colectare sunt deschise pentru toţi cei care doresc să ofere cărţi! Cu ajutorul vostru putem ajunge în si mai multe şcoli din mediul rural!
 
0 Comentarii
 
Susţinătorii campaniei Dreptul de a Citi donează cărţi
Scris de Administrator   
Marţi, 26 Aprilie 2011 09:40

În Săptamâna Mare primim cu drag colete pline cu poveşti din partea a doi fani ai campaniei Dreptul de a Citi.

Vă mai amintiţi de Dănuţ, Olguţa, Monica şi Vania? Dar de aminitirile copilăriei lui Creangă? Toate erau odinioară parte din noi, ne animau copilăria şi ne surprindeau cu fiecare poznă sau intrigă.  Iar când ne gândim la acele vremuri, ne gandim cu zambetul pe buze. Este timpul lor să se bucure de poveştile copilăriei, iar noi le mulţumim susţinătorilor campaniei pentru redarea dreptului la lectura, celor privaţi de el. Campania continuă şi uşile centrelor de colectare sunt deschise pentru toţi cei care doresc să ofere o carte pentru zâmbet!

 

 

0 Comentarii
 
Campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice
Scris de Administrator   
Joi, 07 Aprilie 2011 09:16

Deşeurile electrice şi electronice aruncate la gunoi sau abandonate la întâmplare nu se biodegradează. Ele devin surse periculoase de poluare. De aceea, este bine să scăpaţi de echipamentele uzate şi să le duceţi în locurile speciale! Angajaţii OTP Bank acţionează!

Din 22 martie, ei acceptă provocarea şi dau startul campaniei interne Marea Curăţenie de Primăvară! Împreună cu partenerul nostru, Greentronics - expert în reciclarea deşeurilor electrice şi electronice, vom contribui la un mediu mai curat pentru familie şi comunitatea în care trăim!

Cum? Deşeurile vor fi aduse în fiecare dintre sediile centrale şi depozitate în cutiile special amenajate. Mai mult, scăpând de aceste deşeuri, va fi ales câştigătorul tombolei ce are ca premiu o ramă foto digitală, oferită de Greentronics!

0 Comentarii
 
În ianuarie am ajuns în alte şase şcoli!
Scris de Administrator   
Marţi, 01 Martie 2011 16:17

„Dreptul de a Citi”  a debutat în 2011 cu amenajarea altor şase şcoli din mediul rural. Toate şcolile au fost incluse în program ca urmare a propunerilor primite din partea susţinătorilor campaniei, cărora le mulţumim pentru implicare!

Astfel, începând cu luna ianuarie, elevii din comunele Cucerdea şi Lunca (judeţul Mureş), Mirceşti (judeţul Iaşi), Săhăţeni (judeţul Buzău), Săelele (judeţul Teleorman) şi Siculeni (judeţul Harghita) se bucură de un număr important de cărţi.

„Dreptul de a Citi” continuă, aşadar vă aşteptăm cu cărţi în punctele noastre de colectare!

0 Comentarii
 
Continuăm Dreptul de a Citi!
Scris de Administrator   
Joi, 03 Februarie 2011 11:07

Dacă anul trecut lansam la nivel naţional campania „Dreptul de a Citi” şi aveam drept obiectiv dotarea cu cărţi a şcolilor generale din zone rurale defavorizate, în 2011 ne dorim să ducem acest program la un alt nivel, vrem să vă dăm şansa să vă implicaţi şi mai mult şi să faceţi voi propunerile pentru şcolile ce au nevoie de ajutorul nostru.

Am plecat la drum cu gândul că vom dota 20 de şcoli şi am ajuns să dotăm, până la finele lui 2010, 53 de şcoli cu peste 30.000 de cărţi, dar, cel mai important, am făcut fericiţi peste 11.000 de copii!

Suportul pe care l-am primit din partea voastră ne-a impresionat: aţi donat cărţi, ne-aţi propus şcoli şi ne-aţi susţinut din plin pagina de Facebook.

Pentru toate aceste motive, vă mulţumim şi vă invităm să donaţi în continuare cărţi şi să ne propuneţi şcoli care au nevoie de ajutorul nostru, pentru ca împreună să le redăm copiilor „Dreptul de a Citi”!

0 Comentarii
 
Adoptă un copac
Scris de Administrator   
Luni, 13 Decembrie 2010 17:58

adopta_un_copac_copy OTP Bank România a continuat dezvoltarea parteneriatului cu ViitorPlus – “Adoptă un copac”. Pentru că suntem constienţi cât de important este rolul pădurilor în prevenirea schimbărilor climatice, ne-am propus adoptarea a încă 60 de arbori pe lângă cei 100 din acţiunile precedente.

Am avut 25 de colegi care au răspuns mesajului campaniei şi au adoptat tot atâţia arbori maturi! Şi nu s-au oprit aici, au ajutat şi la activităţile aferente programului, au curăţat locul pentru sprijinirea puieţilor şi au plantat 400 de noi puieţi.

Nici aici nu ne-am oprit. Am făcut un lucru nou pentru acest program, am iniţiat 115 elevi din liceele din Călăraşi în noţiuni de ecologie şi plantări. Împreună cu ei am reuşit să plantăm 1000 de puieţi într-un timp record, trei ore îmbinând în cel mai frumos mod munca cu distracţia.

0 Comentarii
 
Dreptul de a Citi în judeţul Sălaj
Scris de Administrator   
Luni, 13 Decembrie 2010 17:51

C18G9495În Decembrie, luna sărbătorilor şi a cadourilor, Dreptul de a Citi a poposit la Sălaj. Pe 6 decembrie, Sfântul Nicolae a adus copiilor din şcolile „Horea” (satul Cizer) şi Plopiş (satul Plopiş) câte 500 de volume noi, mobilierul aferent şi multă bucurie pe chipurile lor!

Odată cu acestea două şcoli, în cadrul programului de responsabilitate socială „Dreptul de a Citi” au fost amenajate până în prezent nu mai puţin de 47 de şcoli din 18 judeţe ale ţării. Nu ne oprim, însă, aici. După o pauză de sărbători, în 2011 reluăm eforturile noastre de a le reda copiilor din mediul rural „dreptul de a citi”!

0 Comentarii
 
Dreptul de a Citi în Harghita şi Covasna
Scris de Administrator   
Marţi, 07 Decembrie 2010 14:30

_mg_3050Între 8 şi 10 noiembrie, ne-am împărţit în două echipe şi am pornit din nou la drum. Am amenajat două şcoli din satele Malnaş şi Ciceu.

Şcoala din Malnaş (Covasna) a fost renovată complet în urmă cu 4 ani, însă fondurile n-au fost suficiente pentru a şi achiziţiona cărţi noi. Împreună cu domnul director Kovacs, am amenajat biblioteca într-o sală dedicată, ce adăposteşte acum 500 de volume noi: basme, poveşti şi poezii, dar şi atlase şi dicţionare.

Şcoala din Ciceu (Harghita) are 219 elevi, grupaţi în 11 clase şi este destul de aproape de Miercurea Ciuc. Biblioteca era alcătuită din câteva volume vechi, cărora li s-au adăugat 500 de titluri noi!

De la începutul anului şcolar până în prezent am mai ajuns în satele Tămăşeu, Tărcaia, Sâniob şi Uileacu de Beiuş (Bihor), Apata (Braşov), Lemnia (Covasna), Lazu şi Agigea (Constanţa), Priseaca (Olt), Zăbrani (Arad), Şimian (Mehedinţi), Golăieşti, Coropceni şi Ciorteşti (Iaşi), Coţatcu şi Podgoria (Buzău), Sărmaş, Livezi, Plăieşii de Jos şi Şuşeni(Harghita).

0 Comentarii
 
Angajaţii OTP Bank s-au alăturat campaniei „Let’s do it, Romania!”
Scris de Administrator   
Luni, 04 Octombrie 2010 13:03

P001_1045_10_x_15Glossy_DSC04381 Sâmbătă, 25 septembrie, s-a dat startul curăţării arealelor naturale ale ţării, printr-un proiect internaţional de implicare socială început în Estonia şi continuat cu succes şi în alte patru ţări.
„Let’s do it, Romania!” au strigat şi cei 69 de angajaţi ai OTP Bank România, care s-au alăturat echipelor de ecologişti din toată ţara, în lupta împotriva deşeurilor. Cei care au participat au adus, la rândul lor, prieteni munca devenind, astfel, şi prilej de socializare şi bună dispoziţie.
Ecologiştii OTP Bank s-au alăturat cu drag campaniei, povestind cu entuziasm despre experienţa trăită. Întreaga echipă OTP a reuşit să strângă 360 de saci de gunoi!
Astfel, echipele de ecologişti ne-au dat speranţa unei Românii mai curate şi au tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte importanţa mediului înconjurător!

0 Comentarii
 
Dreptul de a Citi la târgul de carte SLOVE
Scris de Administrator   
Vineri, 10 Septembrie 2010 13:19

Dreptul de a Citi la târgul de carte SLOVEÎn perioada 23-25 iulie, OTP Bank România a participat, în calitate de partener, la târgul de carte şi oferte educaţionale SLOVE de la Câmpulung Muscel. Iniţiativa este parte a campaniei „Dreptul de a Citi”.


Evenimentul, organizat de Universitatea din Bucureşti, Universitatea din Piteşti şi Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”, cu sprijinul Consiliului Argeş şi al Primăriei Câmpulung, a reunit reprezentanţi ai celor mai importante edituri, universităţi şi biblioteci universitare.


În cadrul târgului, am donat 700 de cărţi copiilor asistaţi social de la „Complexul de Servicii pentru Copiii în Dificultate” din Câmpulung. Pentru că şi ei au dreptul să trăiască poveştile copilăriei!Răsplata a fost una pe măsură: în semn de recunoştinţă, copiii au făcut câteva desene special pentru noi, cu tema „Iubim cartea”! Le mulţumim copiilor pentru că ne-au readus emoţia în pastelurile calde ale acuarelelor!

0 Comentarii
 
Bloggerii se alatură campaniei Dreptul de a Citi
Scris de Administrator   
Joi, 19 August 2010 10:07

În luna iulie, am lansat o mare provocare câtorva dintre cei mai renumiţi bloogeri din ţară. Astfel, Adrian Ciubotaru, Dragoş Bucurenci, Alice Năstase şi cei de la bookblog.ro ne-au scris cu drag despre cartea pe care o citeau odinioară stând „turceşte pe canapea” sau din care „au învăţat să iubească”.

Plăcerea de a scrie despre amintiri li se citeşte printre rânduri; de la Poveştile Nemuritoare Orientale la Contele de Monte-Cristo, Coliba Unchilului Tom ori La Medeleni.

Iar şirul poveştilor nu se termină aici, căci cei 4 nostalgici au dat mai departe tema altor prieteni din listă, ceea ce a generat rapid 94 de discuţii pe 9 bloguri. Prin scrierile lor, cei implicaţi au transmis cititorilor importanţa de a le oferi copiilor de la sate poveştile care le pot face copilăria mai fericită.

0 Comentarii
 
Împreună îi ajutam să îşi reconstruiască universul!
Scris de Ana   
Vineri, 23 Iulie 2010 11:10
IMG00033

În momentul în care furia naturii s-a dezlănţuit asupa unor semeni şi într-o clipă le-a năruit universul pe care şi l-au construit de-alungul vieţii, am luat fără ezitare decizia de a-i ajuta să treacă peste aceste momente grele.

Ne-am alăturat campaniei „Apa trece, România ramâne”, iniţiată de Antena 1şi Antena 3, şi am strans cu ajutorul angajaţilor OTP aproximativ 200 kg de produse de curăţenie şi igienă (detergenţi, săpunuri, periuţe şi pastă de dinţi, soluţii pentru spălat, şampon, accesorii pentru curăţat etc.). Toate au ajuns la oamenii afectaţi de inundaţii din localitatea Doljeşti, din judeţul Neamţ.  

 

Colegii din sucursalele OTP ale regiunii Moldova s-au mobilizat pentru ajutorarea sinistraţilor aflaţi atât de aproape de ei şi au reuşit să strângă o cantitate de 280 kg îmbracaminte şi lenjerii de pat, 20 de paturi, 150 de kg de alimente, 200 de pachete cu produse de curăţenie şi igienă. Toate au fost oferite oamenilor din taberele de sinistraţi din Pătrăuţi – Suceava, Dorohoi – Botoşani şi Săuceşti - Bacău, cu sprijinul logistic al Asociatiei BGS pentru Situaţii de Dezastre şi Calamităţi. Iniţiativa face parte din programul BGS, Zoom pe Romania.

Vă îndemnăm şi pe voi să îi ajutaţi pe cei din zonele afectate; orice sprijin cât de mic valorează enorm pentru ei în aceste momente!

0 Comentarii
 
Dani Oţil s-a alăturat campaniei Dreptul de a Citi
Scris de Ana   
Miercuri, 07 Iulie 2010 11:09
35577_404041443709_676353709_4383844_3024314_n

În luna iunie, Dani Oţil anunţa pe blogul lui (http://daniotil.ro/) că are peste 250 de cărţi pe care vrea, împreună cu prietenul său, Bobo, să le dea unor copii care au cu adevărat nevoie de ele. Am ştiut de la început că este un prilej potrivit pentru a duce „Dreptul de a Citi” şi în alte şcoli de la sat. I-am scris şi răspunsul a venit firesc, în câteva ore: Dani a primit cu drag invitaţia noastră de a se alătura campaniei.

În numai câteva zile, ne-am mobilizat cu toţii şi sute de titluri păstrate frumos, în coperte cum numai pe vremea părinţilor noştri mai vedeam, au luat drumul unei alte şcoli din mediul rural. Pentru ca şi elevii de aici să trăiască emoţiile pe care le simţim când parcurgem rânduri scrise frumos, pentru că şi ei au „dreptul de a citi”.

Le mulţumim lui Dani şi Bobo pentru că susţin „Dreptul de a Citi”!

 

 

0 Comentarii
 
La final de an şcolar
Scris de Ana   
Luni, 21 Iunie 2010 09:35

1...noi suntem fericiţi că am putut să le oferim copiilor din 25 de şcoli din mediul rural cărţile care să le contureze frumos copilăria. Am pornit la drum, în luna martie, cu o listă de 20 de şcoli recomandate de Ministerul Educaţiei. Am amenajat biblioteci în 12 dintre ele, şi pentru că donaţiile au fost consistente, am reuşit să mai ajungem si in alte 13 şcoli de la care am primit mesaje.

Mulţumim copiilor care ne-au primit cu braţele deschise, din : judeţul Braşov (Şcolile Măieruş şi Perşani), judeţul Vâlcea (Şcolile Budeşti şi Titeşti), judeţul Teleorman (Şcolile Călineşti şi Gârdeşti), judeţul Buzău (Şcolile C.A Rosetti şi Vadu Paşii), judeţul Bacău (Şcolile Horgeşti şi Brusturoasa), judeţul Suceava (Şcolile Argel, Izvoarele Sucevei şi Poiana Mărului), judeţul Olt (Şcoala Găneasa), judeţul Dolj (Şcoala Câmpeni), judeţul Vaslui (Şcolile Parpaniţa şi Pâhneşti), judeţul Argeş (Şcolile Berevoieşti şi Broşteni), judeţul Mehedinţi (Şcolile Balta Verde şi Gârla Mare), judeţul Vrancea (Şcolile Spulber şi Paltin), judeţul Timiş (Şcolile Foeni şi Băteşti).

0 Comentarii
 
Edipresse se alatură campaniei Dreptul de a Citi
Scris de Ana   
Marţi, 15 Iunie 2010 13:21
SP_N5761

Cu siguranţă deschideţi în fiecare lună măcar câte o revistă în care vedeţi rochii superbe, fete frumoase şi articole care te fac să visezi la călătorii în ţinuturi îndepărtate. Reviste de care se îngrijesc jurnaliste însufleţite de dorinţa de a te face să te simţi bine, frumoasă, şi să preţuieşti lumea din jurul tău.

Însă, la finele anului şcolar, jurnalistele de la revistele Elle, Avantaje, Joy, Look, Viva, Psychologies, Baby au acceptat invitaţia noastră de a le oferi un motiv în plus de a preţui viaţa şi unui alt „public”: elevii din mediul rural.

Am pornit dis-de-dimineaţă către două sate din Buzău: Vadu Paşii şi C.A.Rosetti, pentru a amenaja biblioteci şi a ajunge, astfel, să derulăm proiectul în 12 din cele 20 de şcoli agreate cu Ministerul Educaţiei.

A fost o zi cu răsplate sufleteşti pentru toată lumea, o adevărată „ieşire cu clasa”. Am citit şi noi cărţile, jurnalistele s-au îndragostit de ele răsfoindu-le, iar spre seară, la întoarcerea în Bucureşti, am putut adăuga o faptă bună în lista pe care fiecare dintre noi ar trebui să o ţină.

Le multumim pentru că susţin „Dreptul de a Citi”.

0 Comentarii
 
Campania Dreptul de a Citi se extinde la mai mult de 20 de şcoli
Scris de Administrator   
Joi, 20 Mai 2010 13:22
SP_N3640

Campania de responsabilitate socială „Dreptul de a Citi” se extinde, depăşind cele 20 de şcoli planificate la începutul programului. În doar două luni de campanie, prin intermediul punctelor de colectare, au fost strânse peste 6000 de volume.

Primele două biblioteci din şcolile nou intrate în program vor fi amenajate cu ajutorul Meteor Press, care a donat peste 600 de volume noi de carte şcolară (culegeri, memoratoare sau dicţionare). Editura îşi continuă astfel, alături de OTP Bank România, tradiţia de a dona cărţi unor şcoli defavorizate în luna mai a fiecărui an. De asemenea, editura va găzdui în toate librăriile sale – reţeaua Dulimex – puncte de colectare a cărţilor şi va oferi carte şcolară la preţuri speciale pentru a încuraja donarea de volume noi.

Cele două şcoli care vor beneficia de biblioteci noi sunt din judeţele Argeş (Şcoala Berevoieşti) şi Vaslui (Şcoala Parpaniţa). Acestea au intrat în programul „Dreptul de a Citi” în urma mesajelor trimise de catre profesori către OTP Bank România, prin care solicitau cărţi.

0 Comentarii
 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2

Flickr + Highslide encountered an error

Error: SSL is required